Підтримуючи традицію, на завершення навчального року 6-7 червня 2024 р. було проведено вже VII Міжнародну науково-технічну конференцію «Ефективні технології та конструкції в будівництві та архітектура села», організатором якої виступає факультет будівництва та архітектури та, зокрема, кафедра технології та організації будівництва Львівського національного університету природокористування. Конференцію було проведено в онлайн-режимі, враховуючи умови сьогодення.

Основна мета науково-технічного заходу – всебічний обмін досвідом і висвітлення основних досягнень у галузі будівництва та архітектури, зокрема в розробці ефективних технологій, матеріалів та конструкцій, визначення подальших напрямів досліджень та розвиток міжнародного співробітництва науковців, вирішення проблем формування гармонійного архітектурного середовища села та покращення екологічного стану сільських територій в умовах урбанізації суспільства, теоретичні дослідження і перспективи розвитку гідротехнічного будівництва тощо.
Під час конференції науковці будівельної галузі з низки знаних університетів України та ближнього зарубіжжя ділилися своїми думками та власними науковими досягненнями. Свої доповіді представили вчені не лише Львівського національного університету природокористування, а й Київського національного університету будівництва та архітектури, Національного університету водного господарства та природокористування (м. Рівне), Національного університету «Львівська політехніка», Івано-Франківського національного технічного університету нафти та газу, Університету Короля Данила (м. Івано-Франківськ), а також наші сусіди з дружньої Польщі, зокрема представники Бидгоської політехніки імені Яна і Єнджея Снядецьких (м. Бидгощ), Гірничо-металургійної академії ім. Станіслава Сташиця (м. Краків), Державної вищої технічно-економічної школи ім. Броніслава Маркевича (м. Ярослав), Вищої школи економіки (м. Бидгощ).
Особливо хотілося б відзначити активну участь колег із Харківського національного університету міського господарства ім. Бекетова та Криворізького національного університету, які змушені працювати в особливих, непростих умовах, враховуючи розвиток подій у східних регіонах України.