Для студентів груп Аг-15сп, Зр-21 та Зр-12сп факультету агротехнологій та екології Львівського національного університету природокористування лабораторне заняття з дисципліни «Карантин рослин» на тему «Принципи та правила проведення карантинного огляду й лабораторної експертизи карантинних шкідників, хвороб і бур’янів» провели провідні фахівці ДУ «Львівська обласна фітосанітарна лабораторія», що знаходиться за адресою: м. Дубляни, вул. Шевченка, 1а.
Під час виїзного лабораторного заняття, яке відбулося 2 березня 2023 року, студенти мали змогу ознайомитися з порядком проведення фітосанітарної експертизи рослинного матеріалу, а також оглянути зразки шкідливих об’єктів, які фахівці лабораторії виявляють під час огляду й аналізу підкарантинного матеріалу.
Викладач курсу «Карантин рослин», доцент кафедри генетики, селекції та захисту рослин Юлія Голячук та студенти груп Аг-15сп, Зр-21 та Зр-12сп висловлюють щиру подяку за допомогу в підготовці здобувачів за ОС «Бакалавр» факультету агротехнологій та екології директору ДУ «Львівська обласна фітосанітарна лабораторія» Надії Кіш, завідувачу відділу фітосанітарного аналізу Оксані Калагурці та провідним фахівцям ДУ «Львівська обласна фітосанітарна лабораторія», яка є стейкхолдером ОПП «Захист і карантин рослин».