14 березня за сприяння кафедри українознавства на факультеті будівництва та архітектури Львівського національного аграрного університету відбулось відкриття виставки «Особистість vs. Тоталітаризм», яку презентував музей «Територія терору» у Львові. Представниця музею Анна Шиманська розповіла студентам про особливості функціонування німецького та радянського тоталітарних режимів, їхню політику на теренах Західної України. А особливу увагу було зосереджено на репресіях проти мирного населення, формах спротиву. А. Шиманська звернула увагу, що у фокусі виставки життєві долі восьми конкретних людей, історичні умови, в яких їм довелося жити, їхня боротьба з тоталітарними системами за збереження власного «я».

«У Львові протягом ХХ ст. змінилось кілька політичних режимів, кожен з яких намагався впровадити свою систему правил та порядків для місцевого населення. Люди мали, з одного боку, постійно пристосовуватись до нових умов, а з іншого – зберігати свої погляди та переконання», – зазначила доповідачка.

Декан факультету Андрій Васильович Мазурак подякував від усіх присутніх за такий змістовний цікавий виклад і наголосив на важливості окреслених проблем.

Виставка експонуватиметься на четвертому поверсі лекційного корпусу Львівського національного аграрного університету до 24 березня.