Березень в Україні завжди асоціюється з Шевченком, і щоби почуватися справжнім Українцем, не можемо не віддати належне генієві великого Тараса.

Студенти факультету будівництва та архітектури теж не залишилися осторонь відзначення Шевченківських днів. Спершу 7 березня 2017 р. разом із викладачами кафедри українознавства долучилися до міжнародного флешмобу «Global Shevchenko», організованого громадською організацією «Ukrainians». Метою акції було показати, як багато пам’ятників Кобзареві є у світі (їх, до речі, всього встановлено 1385, з них 1256 – в Україні та 129 за кордоном, у 35 країнах, і це найбільша у світі кількість монументів, встановлених діячеві культури). Тож і ми виклали в соцмережах світлини біля пам’ятника Шевченкові в Дублянах.

А 21 березня 2017 р. в аудиторії 383Л проведено відкриту виховну годину-презентацію «Шевченко-художник». Заступник декана з виховної роботи Олена Володимирівна Дерпак зазначила, що захід мав на меті показати внесок Кобзаря у розвиток українського малярства, а до того ж, обраний формат дає змогу вдосконалити фахову компетентність майбутніх архітекторів.

Спочатку студенти переглянули короткий відеоматеріал про становлення Шевченка як художника, а потім асистент кафедри дизайну Володимир Ігорович Смолинець у формі мультимедійної презентації ознайомив присутніх із Шевченковим мистецьким доробком, розповів, як Тарас Григорович здобував освіту в Петербурзькій академії мистецтв, наголосив на знакових картинах митця («Катерина», «Селянська родина», «Циганка-ворожка», серія офортів «Живописна Україна» тощо). Також аудиторія із зацікавленням слухала про те, як складно було Кобзареві реалізувати свій талант на засланні.

Непідробну увагу викликало відео, що демонструвало техніку офорту – надзвичайно філігранного різновиду, в якому Шевченко досяг вершин творчої майстерності, і саме за ці здобутки був удостоєний звання академіка гравюри у 1860 р.

Насамкінець керівник виховної роботи зі студентами Оксана Володимирівна Качмар подякувала за проведений захід, який завершив відзначення Шевченкових роковин у Львівському національному аграрному університеті.