4 квітня 2017 року в аудиторії 411 відбулося підсумкове засідання наукового гуртка «Краєзнавство» у межах Звітної студентської наукової конференції за результатами досліджень у 2016 році. На засіданні заслухано доповіді 15 гуртківців під керівництвом к.і.н., доцента І.В.Барана та к.і.н. доцента О.Ф. Юрчук. Доповіді представили: Софія Смолярська, Христина Кльок, Роман Смалюх, Ігор Нога, Дмитро Струк, Володимир Романець, Святослав Шалавило, Діана Рочняк, Ольга Грицевич, Павло Лихолат, Тарас Богданов, Олександр Литвин, Ірина Копець, Максим Зінкевич, Олег Пришляк.

Тематика доповідей переважно мала міждисциплінарний характер та перебувала на стику суспільно-політичної історії, соціології та краєзнавства; окремі доповідачі зосередилися на глибокому дослідженні археологічно-краєзнавчої проблематики. Найбільш контроверсійними стали доповіді, присвячені «Волинській трагедії», польсько-українському протистоянню на рівні УПА та АК, стереотипним уявленням сусідніх народів про українців, проблемам сучасного українського політикуму тощо.

Відповідно до результатів досліджень кращими визнано доповіді: «Волинська трагедія»: між двома світами» (Софія Смолярська, Зв-11), «Образ українця в польській історії» (Христина Кльок, Зв-11), «Опозиція в Україні» (Роман Смалюх, Зв-11). Перелічені дослідження рекомендовано для подання на загальнофакультетському етапі конференції.