12 квітня 2017 року студенти факультету будівництва та архітектури здійснили виїзне заняття з дисципліни «Рисунок» на тему «Архітектура Ренесансу та бароко». Керівниками екскурсії були викладачі кафедри дизайну архітектурного середовища Володимир Ігорович Смолинець та Андрій Миколайович Баранович, а також викладач кафедри архітектури і планування сільських поселень Богдан Володимирович Задорожний.

За час поїздки студенти-архітектори мали змогу ознайомитись з архітектурними принципами планування «ідеальних міст» на прикладі Жовкви, оглянули історичну Ринкову площу із Жовківським замком, храм Св. священномученика Йосафата та синагогу у стилі ренесансу.

Також студенти відвідали архітектурний комплекс Крехівського монастиря та печери ченців, що належать до найвідоміших і найбільш популярних місць на Львівщині серед туристів і прочан. Місце вражає гармонійним поєднанням природи, архітектури та духовної величі.

Подорож надихнула студентів на нові проекти, плани, ідеї, а погода допомогла зрозуміти, що навіть у дощ шедеври архітектури демонструють свою довершеність.