10 жовтня 2017 р. у Львівському національному аграрному університеті відбувалася вже традиційна для нашого закладу спортивно-військова естафета до Дня захисника України. Команди факультетів та коледжів ЛНАУ брали участь у 9 різних дисциплінах і змагалися за перемогу в загальному заліку. І надзвичайно приємно, що другий рік поспіль факультет будівництва та архітектури стає переможцем цих змагань.

Отож, розпочалася естафета з підтягування на поперечині. У цьому виді нашу команду представляли Богдан Пушкарук (Арх-51), Ростислав Зварич (Буд-32сп) і асистент кафедри технологій та організації будівництва Іван Васильович Ковалик. Учасники зробили в сумі 72 підтягування і здобули І місце.

У змаганнях з виходу силою на поперечині взяли участь по три чоловіки від кожної команди. Від факультету виступили Максим Телевка (Буд-21), Роман Казмиришин (Буд-31) і Віталій Гуменюк (Арх-22сп), які здобули ІІ місце (42 виходи силою), мінімально поступившись факультету механіки та енергетики.

У вправах з підйому переворотом на поперечині брали участь Василь Матвіїв (Буд-11) і Богдан Пушкарук (Арх-51), які посіли другу сходинку (37 разів).

Наступним було змагання на рукоходах. Наша команда була найкращою з результатом 53,90 с. Переможцями стали ст. викладач кафедри технологій та організації будівництва Василь Орестович Михайлечко, Давид Куць (Буд-21), Владислав Мішіндур (Буд-41), Іван Нікулаїца (Буд-52) і Роман Казмиришин (Буд-31).

Метання гранати теж стало для нас переможною дисципліною. За сумою кращих результатів лідерами стали Іванна Біденко (Буд-52), Максим Телевка (Буд-21) і доцент кафедри технологій та організації будівництва Віктор Вікторович Артеменко.

Дуже складним і драматичним був перебіг змагань у перетягуванні линви, і тому ще більш приємно, що команда факультету – а це доцент кафедри технологій та організації будівництва Вікторович Артеменко Віктор, доцент кафедри українознавства Ігор Володимирович Баран, ст. викладач кафедри будівельних конструкцій Михайло Юрійович Івчук, Дмитро Гаврилюк (Буд-52), Ілля Ціко (Буд-52), Бенедикт Ганкевич (Буд-41), Володимир Королевич (Буд-72), Іван Нікулаїца (Буд-51), Максим Телевка (Буд-21) і Ростислав Зварич (Буд-23сп) – знову посіла першу сходинку.

В естафеті з протигазами факультет представляли Соломія Шафранська (Арх-21), Олександр Бевз (Буд-31), Юрій Пиняга (Буд-11) і Павло Лихолат (Буд-21). Їхній результат був кращим, проте нараховані штрафні секунди за помилки при зніманні та складанні протигазів відтягли команду на шосте місце.

Наступним змаганням була естафета «Прогулянка фермера», де кожному з п’яти учасників потрібно було нести колоди на відстань 20 м. У цьому виді змагань команда у складі В.В. Артеменка, Максима Телевки, Бенедикта Ганкевича, Івана Нікулаїци і Іллі Ціко посіла другу сходинку.

Останнім здобутком факультету було ІІ місце у змаганнях із розбирання та збирання автомата АК-74. Студент Арх-41 Микола Кіт зробив це за 30,21 с!

Ми щиро вітаємо нашу команду і зичимо їй нових перемог!