31 жовтня 2017 р. студенти груп Арх-22сп та Арх-72 факультету будівництва та архітектури під керівництвом доцента кафедри дизайну архітектурного середовища Олександри Іванівни Колодрубської здійснили виїзне заняття з дисциплін «Дизайн архітектурного середовища» (Арх-22сп) та «Архітектурно-дизайнерське проектування» (Арх-72), взявши участь у архітектурно-будівельній конференції «Енергоефективність 2.0», яка відбувалася у готелі «Дністер» у Львові.

Конференція була присвячена енергоефективним технологіям у будівництві та архітектурі, що відповідало тематиці практичних занять студентів. Студенти змогли ознайомитися з енергоефективними «секретами» герметичності будівель («Галицький тандем»), вентильованих будівель («B-Tex»), комплексних систем сонцезахисту будівель («MANEZH»), енергоефективних дахів («Paul Bauder»), сандвіч-панелей з утеплювачами («Kingspan»), сучасних приладів опалення, енергоефективної вентиляції з рекуперацією тепла («ZehnderGmbH») та ін.

Особливе зацікавлення у студентів викликали виступи модератора конференції – білоруського архітектора Олександра Кучерявого, який успішно займається «зеленою» архітектурою і є автором реалізованого проекту першого серійного енергоефективного будинку в Україні – OptimaHouse. Олександр розповів про філософію та принципи проектування Альянсу Активного Будинку у Данії та про 9 чинників, які зроблять житловий будинок активним і дозволять заробити. Також О. Кучерявий анонсував курс ActiveHouse із проектування активних будинків для здорового проживання з мінімальним споживанням ресурсів, який буде корисним особливо для студентів архітектурних та будівельних спеціальностей.

Студенти отримали багато цікавого досвіду та корисної інформації щодо проектування енергоощадних будинків, які, сподіваємось, будуть втілені у подальших студентських роботах.