1 грудня 2017 року в аудиторії 395Л відбувся круглий стіл на тему «Розробка інноваційної моделі гармонійного розвитку України у ХХІ ст. на базі будівництва екосіл».

Запрошені гості – зокрема, доцент архітектурного проектування та дизайну Придніпровської державної академії будівництва та архітектури Віктор Воробйов та представник Дніпропетровського общинного фонду Геннадій Гудков – представляли цікаву та неординарну проблему екопоселень. Доповіді викликали жваву дискусію, у якій взяли участь викладачі кафедр екології, будівельних конструкцій, технології та організації будівництва, архітектури та планування сільських поселень, дизайну архітектурного середовища сільських поселень, а також кафедри філософії.

Основний акцент було зроблено на тому, що головне завдання екоархітекторів – поєднувати екологічні, соціальні та економічні процеси спільного проживання людей та природи в одну гармонійну систему.

Круглий стіл у ЛНАУ був продовженням обміну досвідом у галузі архітектури і будівництва екосіл, органічного (природного) землеробства, який відбувся напередодні, 30 листопада, у спілці архітекторів Львівської області, де від ЛНАУ виступили завідувачі кафедр, доценти Р.А. Наконечний і Н.С. Савчак.