26-28 квітня 2018 р. на факультеті будівництва та архітектури Львівського національного аграрного університету вперше відбулася Міжнародна науково-технічна конференція «Ефективні технології і конструкції в будівництві та архітектура села», присвячена пам’яті д. т. н., професора Федора Єлисейовича Клименка.

Пленарне засідання, яке відбулося 26 квітня 2018 р. в 480 аудиторії лекційного корпусу, відкрив проректор з наукової роботи, проф. Ігор Богданович Яців. Потім декан факультету, в.о. професора Андрій Васильович Мазурак окреслив наукові здобутки та етапи розвитку факультету будівництва та архітектури.

Професор Національного університету «Львівська політехніка» Богдан Григорович Демчина присвятив свій виступ життєвому і науковому доробку свого учителя – видатного ученого в галузі залізобетонних і металевих конструкцій, професора Ф.Є. Клименка. Своїми враженнями про колегу поділився також доктор технічних наук, професор Богдан Григорович Гнідець.

27 квітня 2018 р. відповідно до програми відбулися секційні засідання конференції «Ефективні технології і конструкції в будівництві» та «Архітектура села», де було заслухано низку змістовних доповідей науковців України та Польщі.

Учасники заходу неабияку увагу приділили питанням архітектури та будівництва українського села з урахуванням національних традицій, найсучасніших вимог, гармонійного поєднання з ландшафтом, забезпечення якнайкращих умов для високоефективної праці українського аграрія. Напрямами наукової роботи конференції стали також: розробка ресурсоощадних конструктивно-технологічних та архітектурних вирішень у сільському соціальному та виробничому будівництві; створення енергоефективних будівельних виробів, матеріалів і конструкцій; рекомендації щодо місцевих правил забудови сільських населених пунктів та підприємств сільськогосподарського призначення тощо.