Дипломні проекти студентів-архітекторів факультету будівництва та архітектури Львівського національного аграрного університету були представлені на ХХVII огляді-конкурсі проектів випускників архітектурних та художніх спеціальностей закладів вищої освіти України, який відбувся 5-9 листопада 2018 р. на базі Полтавського національного університету ім. Ю. Кондратюка.

Огляд-конкурс проводиться щорічно на базі діючих архітектурних шкіл України з метою представлення досягнень архітектурних шкіл та обміну професійним досвідом. Близько 30 архітектурних і мистецьких шкіл України представили свої найкращі дипломні роботи ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» (понад 300 проектів). Незважаючи на те, що конкурс має всеукраїнський статус, декілька років поспіль на ньому також було представлено архітектурні проекти з Польщі, Молдови, Вірменії, Австрії, Азербайджану. Дипломні проекти бакалаврів та магістрів брали участь у різних номінаціях: графічний дизайн, громадські будівлі і споруди, дизайн архітектурного середовища, дизайн інтер’єру, експериментальне проектування (футуристичні проекти, інноваційні технології), житлові будівлі і комплекси, ландшафтна архітектура, містобудування, промислова архітектура, реконструкція та реставрація об’єктів архітектури та містобудування.

Дипломи студентів ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» кафедри архітектури і планування сільських поселень та кафедри дизайну архітектурного середовища було відзначено у номінаціях «Громадські споруди» і «Житло» та нагороджено дипломами.

Дипломами 1-го ступеня нагороджено:

Максима Савчука (ОС «Бакалавр») за дипломний проект на тему «Розробка серії сільських житлових будинків з альтернативними джерелами обігріву» (керівник – канд. арх., доц. Л.Б. Гнесь); 

Богдану Перун (ОС «Бакалавр») за дипломний проект на тему «Туристична база на 100 місць у с. Велика Слобідка Кам’янець-Подільського р-ну Хмельницької обл.» (керівники – к.т.н., доц. Н.С. Савчак, ст. викл. А.М. Баранович).

Дипломами 2-го ступеня нагороджено:

Вікторію Матвіїшин (ОС «Магістр») за дипломний проект на тему «Формування архітектури туристичних об’єктів історичних дестинацій на прикладі Львівської області» (керівник – канд. арх., доц. А.В. Степанюк);

Марію Лень (ОС «Бакалавр») за дипломний проект на тему «Навчально-тренувальна база для веслувального спорту на 60 осіб у с. Наварія Пустомитівського району Львівської обл.» (керівник – канд. арх., доц. Л.Б. Гнесь);

Іллю Шилінга (ОС «Бакалавр») за дипломний проект на тему «Житловий будинок з магазином сувенірів та виставковим залом у м. Кам’янці-Подільському» (керівник – доцент Р.В. Кюнцлі);

Олександра Шпильового (ОС «Бакалавр») за дипломний проект на тему «Дитячий садок на 90 осіб у с. Малехові Жовківського р-ну, Львівської обл.» (керівник – канд. арх., доц. О.І. Колодрубська).

Участь студентів у таких архітектурних конкурсах допомагає отримати безцінний досвід і знання, а визнання нагородами спонукає повірити у власні сили та можливості, заохотити до подальших архітектурних творінь та участі в нових проектах.