18–19 вересня 2019 р. у Львівському національному аграрному університеті в рамках роботи XХ Міжнародного науково-практичного форуму «Теорія і практика розвитку агропромислового комплексу та сільських територій» проходила Міжнародна наукова конференція «Архітектурні, конструктивні і технологічні рішення в сільському будівництві».

У роботі конференції взяли участь науковці та провідні спеціалісти з Технологічно-природничого університету у Бидгощі (Польща), Київського національного університету будівництва та архітектури, Харківського національного університету міського господарства, Національного університету водного господарства та природокористування, НУ «Львівська політехніка», Черкаського інституту пожежної безпеки Національного університету цивільного захисту, державного підприємства «Укрзахідпроектреставрація».

З привітальним словом з нагоди початку проведення конференції виступив декан факультету будівництва та архітектури к.т.н. А.В. Мазурак. Тематика доповідей торкалася актуальних проблем використання наномодифікованих надшвидкотверднучих портландцементних композицій та високоміцних бетонів на їх основі, оптимальних конструктивно-технологічних вирішень для проектування будівель і споруд сільськогосподарського призначення. Жваво обговорювалися питання сучасної архітектури церков та архітектурного проектування екопоселень.

Наукові статті автори доповідей мали змогу опублікувати у збірнику матеріалів ХХ Міжнародного науково-практичного форуму «Теорія і практика розвитку агропромислового комплексу та сільських територій».