5 лютого 2020 р. на факультеті будівництва та архітектури було проведено виховний начальний лекторій з нагоди пам’ятних дат української історії, які відзначались у січні.
У вступному слові заступник декана факультету будівництва та архітектури з виховної роботи, к.і.н., доц. І.В. Баран звернув увагу на те, що у січні відзначалися важливі та знакові події нашої історії.
1 січня 2020 р. минуло 111 років від дня народження С.А. Бандери – одного з активних учасників ОУН, незламного борця за волю і незалежність України, який навчався тут, у Дублянах.
Також було згадано про те, що ми відзначали річниці ІV Універсалу Української Центральної Ради, який проголосив незалежність України, та Акту Злуки українських земель.
Особлива увага була присвячена битві під Крутами та обороні ДАПу, проведено історичні паралелі, акцентовано увагу на мужності та самовідданості українських воїнів як на початку ХХ ст., так і під час теперішньої українсько-російської війни. Присутнім було продемонстровано документальний фільм про оборону ДАПу та захисників-кіборгів, їх відвагу та подвиг.