30 березня 2023 року проведено факультетське засідання Звітної студентської наукової конференції за результатами досліджень у 2022 році на факультеті будівництва та архітектури. У роботі засідання взяли участь кращі гуртківці факультету, керівники наукових гуртків і викладачі факультету будівництва та архітектури. Усього заслухано 38 наукових доповідей у супроводі презентацій.
З-поміж обговорених тем були: перспективні форми комплексного використання вторсировини на підприємствах будівельного комплексу; несуча здатність та деформативність прогінних елементів, армованих композитною арматурою; аналіз залежностей коефіцієнта теплопровідності будівельних матеріалів від різних параметрів; застосування біофільного дизайну; агротуризм як засіб оздоровлення та реабілітації української нації; значення ландшафтного дизайну для архітектурного середовища; застосування бурових залізобетонних мікропаль при влаштуванні фундаментів та дослідження їх роботи методом польових випробувань; квартал війни в Маріуполі як мистецько-архітектурний образ оновленої України; застосування формули Баєса; моделювання на основі гладких кривих Безьє; єврейська архітектурна спадщина на західноукраїнських землях; надзвичайні приклади в історії акварелістів тощо.
Кращими визнано доповіді таких студентів: Олени Деберної (Арх-21), Юстини Сухорукої (Буд-11), Андрія Боднарука (Буд-51), Ольги Назарук (Арх-21), Романи Яцик (Арх-31), Софії Коваль (Буд-31) та Андрія Бендюка (Аін-12).
Бажаємо студентам розвивати проведені дослідження і робити свій внесок у розвиток молодої української науки, а керівникам дякуємо за успішну підготовку своїх підопічних.