27 квітня 2023 р. факультет будівництва та архітектури Львівського національного університету природокористування відвідала молода і креативна команда волонтерів «БУР – Будуємо Україну Разом», громадської організації, яка прагне творити зміни в країні через волонтерство.
«БУР» розпочала свою діяльність у регіонах, об’єднуючи активну молодь різних міст України. Волонтери відновлюють пошкоджені війною об’єкти, створюють коротко- та довгострокові притулки для тих, хто втратив домівку через російську агресію, стають послами змін у місцевих громадах через розширену волонтерську програму і розвиваються як лідери та фахівці.
Студентам запропонували брати участь у 7-10-денних волонтерських БУРтаборах, які діють по всій Україні, де нема активних бойових дій, і переважно займаються двома видами волонтерства. Перший – відновлення у населених пунктах, котрі якийсь час провели в окупації (ремонт частини ДСНС у Макарові, ремонт школи у Мотижині), а другий – облаштування просторів для життя людей, які втратили домівки через війну (наприклад, гуртожиток у Дрогобичі, будинки у Демидівській ОТГ).
Для наших студентів це може стати доброю можливістю на практиці використати свої професійні навички і взяти участь у відбудові нашої країни.