10 травня 2023 р. кафедра гуманітарної освіти організувала та успішно провела Всеукраїнську студентську наукову конференцію «Українознавчі студії у контексті сучасної доби: філософський, історичний та філологічний аспекти». Оскільки конференція проводилась у змішаній формі, до роботи вдалось залучити чимало гостей з різних міст України, серед яких Одеса, Запоріжжя, Харків, Полтава, Дрогобич, Івано-Франківськ, Стрий, Горохів, Золочів, Тлумач, село Вишня. Студенти, курсанти, магістри та аспіранти, які взяли участь у робочій зустрічі, підняли низку важливих питань української мови та культури, нашого історичного минулого й актуального сьогодення, соціально-філософських пошуків та інтерпретацій і, звісно, тему війни. Риторика і сучасний жаргон, омонімія й англіцизми, стріт-арт і блогерство, комп’ютерні ігри та геймерський сленг, віртуальна реальність та штучний інтелект, музика і медіа, бізнес і туризм, церква і волонтерські рухи – ці та ще багато інших цікавих тем були розглянуті учасниками конференції. Курсанти з Національної академії сухопутних військ імені П. Сагайдачного розважили аудиторію особливостями їх професійного жаргону та підняли важливу на сьогодні проблему дерусифікації повсякденного спілкування. І майже кожна доповідь торкнулась болючої для усього нашого народу теми війни: її жертв і героїв, руйнувань і здобутків, поразок і перемог. Жваві дискусії та цікаві запитання збагатили виступи і презентації доповідачів.


Ми щиро дякуємо усім учасникам конференції за активність та виконану роботу. Попри важкі часи та складні умови ми продовжуємо єднатись і творити нашу спільну історію та науку.
Сподіваємось, що результати конференції знайдуть своє відображення у ваших подальших пошуках, і чекаємо на нові зустрічі!