29 червня 2023 року відбувся виїзний семінар із новітніх технологій у галузі будівництва, який для викладачів факультету будівництва та архітектури Львівського національного університету природокористування провів директор будівельного холдингу «Альфа ПРО» Роман Вельгуш. Компанія працює на ринку вже 15 років, займаючись виробництвом, монтажем і проєктуванням алюмінієвих вікон, вентильованих фасадів, склопрозорих конструкцій.
Як зізнається пан Роман, його команда прагне невпинного розвитку, має бажання рости і створювати щось нове, а досвід і технологічні можливості холдингу дозволяють виконувати масштабні замовлення, тому «Альфа ПРО» прагне стати однією з найбільш інноваційних в Україні.
На сьогодні компанія реалізувала участь у багатьох проєктах будівництва автосалонів, торгових центрів, житлових і комерційних приміщень у Львові, Києві, Івано-Франківську, Ужгороді тощо. Зокрема, фахівці розробляють, обраховують і втілюють проєкти світлопрозорих, суцільноскляних та алюмінієвих конструкцій, вентильованих фасадів, вітрин та інших будівельних рішень.
Під час семінару викладачі факультету зблизька змогли ознайомитися з технологіями, впроваджуваними в «Альфа ПРО». Побували на багатьох об’єктах, де зараз фахівці холдингу виконують замовлення.
Після того перемістилися до виробничих приміщень та офісу компанії «Альфа ПРО», де ознайомилися з виробничими потужностями холдингу, технологічним устаткуванням, матеріалами, з якими працюють фахівці компанії. Роман Вельгуш презентував напрацювання його команди і намагався поділитися власним прогресивним досвідом.
Приємно, що серед працівників компанії ми зустріли і власних випускників: Владислав Шмуль, який кілька років тому закінчив наш університет, тепер проєктує складні конструкції та нетипові віконні системи.
На завершення семінару викладачі на чолі з деканом факультету Андрієм Васильовичем Мазураком і представники компанії обговорили можливі перспективи співпраці та потенційну практичну підготовку майбутніх фахівців будівельної галузі, які навчаються у Львівському національному університеті природокористування.