4 жовтня 2023 р. на факультеті будівництва та архітектури Львівського національного університету природокористування в аудиторії імені Петра Цимбалюка відбувся виховний захід, присвячений Дню захисників і захисниць України, на якому зібралися здобувачі вищої освіти всіх курсів разом з їхніми наставниками.
Розпочав захід доцент кафедри гуманітарної освіти Ігор Баран, який здійснив для студентів короткий екскурс в історію нашого бойового минулого, починаючи від українського козацтва й завершуючи Збройними Силами сучасної України.
Далі до уваги присутніх заступниця декана з виховної роботи, доцент кафедри гуманітарної освіти Олена Дерпак представила презентацію про причетних до цього свята випускників, теперішніх студентів і викладачів факультету.
Олена Володимирівна розповіла присутнім про тих випускників, котрі, на жаль, віддали життя за незалежність України – це, зокрема, Петро Цимбалюк, Михайло Оприск і Олександр Паламарчук, а потім аудиторія вшанувала хвилиною мовчання всіх наших полеглих захисників.
Також Олена Володимирівна поіменно згадала тих студентів, батьки яких є учасниками бойових дій, і висловила велику вдячність за їх героїчний чин. Відзначила також випускників факультету, які зараз боронять наш край.
А на завершення заходу пролунав гімн куреня «Залізної Остроги» УСС «Не сміє бути в нас страху» – аудиторія переглянула відеозапис пісні у виконанні нашого випускника 2019 р. Ореста Рися разом із капелою «Дударик». Орест як військовий, перебуваючи у Львові на реабілітації, записав разом із колегами «Дударик-forever» пісню для підняття бойового духу своїх побратимів.
Особливо відгукнулися присутнім останні рядки пісні:
І не отримає ніхто над нами перемоги,
Бо ми є лицарі грізні Залізної Остроги.
Допомагаючи нашим воїнам, займаючись волонтерською діяльністю, роблячи донати на військо і просто належно виконуючи свої щоденні рутинні обов’язки, ми разом творимо нашу спільну перемогу!
Слава Україні! Героям слава!