4-6 жовтня 2023 р. у Львівському національному університеті природокористування проходив щорічний Міжнародний студентський науковий форум «Студентська молодь і науковий прогрес», який, ставши доброю традицією, об’єднує молодих науковців і дає їм змогу реалізувати і презентувати свої перші наукові досягнення. Факультет будівництва та архітектури забезпечує цю можливість, організовуючи роботу двох секцій: «Актуальні проблеми будівництва та архітектури» та «Духовне виховання молоді та культурне відродження села».
Зокрема, у роботі секції «Актуальні проблеми будівництва та архітектури» було заслухано 23 доповіді, у тому числі 5 з інших навчальних закладів. На конференції було представлено актуальні доповіді, які стосувалися таких питань, як деформаційні методи розрахунку залізобетонних елементів, дослідження несучої здатності та деформативності згинаних комплексних балок, застосування композитної арматури для армування легкобетонних елементів, організація ярусних ферм у будівництві та архітектурі, значення ландшафтного простору для архітектурного середовища. За активну участь у конференції було відзначено кращих молодих науковців. Зокрема, грамоти ректора університету отримали Тетяна Михайлишин (Арх-41), Вікторія Соловей (Арх-11), Люба Довганюк (Буд-42сп) та Олена Манько (Арх-31).
Кафедра гуманітарної освіти, у свою чергу, забезпечила роботу секції «Духовне виховання молоді та культурне відродження села», яка, з огляду на ситуацію в країні, відбувалась у змішаному форматі, що дозволило залучити чимало гостей: як студентів нашого університету, так і з інших міст. Оскільки гостями форуму були здобувачі різноманітних спеціальностей, тематика доповідей була дуже різноплановою і цікавою. Філософські та історичні проблеми сучасного суспільства, вплив війни на життя людей, їх цінності та світогляд, осмислення історичних та суспільних особливостей, комікси, комп’ютерні ігри і новітні технології, туризм і гігієнічна гімнастика, волонтерство і гумор, сім’я, кінематограф і бібліотеки у житті молоді – лише незначна кількість сфер, у яких проводили дослідження молоді науковці. Грамотами від імені ректора було нагороджено найактивніших учасників, серед яких Вадим Квецко (Аін-22), Станіслав Гарлінський (Аін-22), Святослав-Роман Руханський (Аін-22), Марія Ортинська (Св-21), Олена Поліщук (Буд-22), Владислав Яслинський (Аг-21), Вікторія Сарана (Арх-21) і Романа Яцик (Арх-41).
Дякуємо всім учасникам конференції за активність та відповідальне ставлення до навчання і майбутнього! Сподіваємось, що їхні наукові пошуки ставатимуть дедалі ширшими і вони ще не раз здивують своїми здобутками!