30 січня 2024 р. у читальному залі Наукової бібліотеки ЛНУП відбувся виховний захід факультету будівництва та архітектури Львівського національного університету природокористування з нагоди вшанування визначних дат січня і підведення підсумків конкурсу плакатів, присвяченого 105-й річниці Дня Соборності України.

На початку заходу доцент кафедри гуманітарної освіти ЛНУП Ігор Баран здійснив історичний екскурс та окреслив основні дати, які цьогоріч Україна вшановує у січні: 115 років від дня народження Степана Бандери, 106-та річниця проголошення Незалежності України (IV Універсал Центральної Ради), 106-ті роковини битви під Крутами, 105-та річниця проголошення Акта Злуки ЗУНР і УНР та дев’ята річниця завершення героїчної оборони Донецького аеропорту.
Основний акцент Ігор Володимирович зробив на вшануванні Дня Соборності України, зокрема аудиторія переглянула короткий документальний фільм про історію проголошення Акта Злуки ЗУНР і УНР та про живий ланцюг до Дня Соборності 1990 року як символ єднання всіх українців та провісник української незалежності. Також розповів про участь студентів та працівників нашого університету в живому ланцюзі 2014 року в часи Революції Гідності, де акція символізувала єдність України в проєвропейському виборі.
Крім того, студентам було продемонстровано фотографії унікальної фрески «Акт Злуки» Юліана Буцманюка у жовківському храмі Серця Христового, де митець зобразив краєвиди Києва та Львова, а під ними – героїв УНР та ЗУНР, у центрі композиції розташовані Андрей Шептицький, який молиться за волю і єдність України, та мати з мертвою дитиною, які символізують Голодомор (Ю. Буцманюк розписував жовківську церкву у 1930-х, і саме в той час мільйони українців вмирали від голоду).
У продовження заходу заступниця декана з виховної роботи Олена Дерпак відзначила учасників конкурсу плакатів, присвяченого 105-й річниці Дня Соборності України. Переможницею стала Катерина Косандяк (Диз-32сп) за плакат «Україна єдина», другу сходинку посіла Вікторія Марусяк (Арх-11), а третє місце розділили Ольга Назарук (Арх-31) і Софія Леськів (Диз-11). За активну участь у конкурсі нагороджено грамотами Анастасію Кабаненко (Арх-32сп), Марію Вільховченко (Диз-11) та Ірину Зінечко (Диз-11). Учасниці отримали грамоти та цінні призи (календарі, набори олівців та квитки до Національного драмтеатру імені Марії Заньковецької).
Вітаємо всіх талановитих студентів факультету і висловлюємо глибоку вдячність нашим захисникам та захисницям за можливість навчатися і творити у єдиній соборній Україні!