«Шевченко і сучасність» – таку назву мав V Науково-практичний семінар курсантів і студентів закладів вищої освіти, проведений на кафедрі гуманітарних наук Інституту морально-психологічного забезпечення Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, в якому взяли участь і студентки ЛНУП.
14 березня 2024 р. наші гуртківці могли долучитися до обговорення важливих і актуальних для сьогодення тем, які стосувалися значення образу та творчості Тараса Шевченка в житті українства, а особливо молоді. Курсанти та студенти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, Львівського державного університету внутрішніх справ і, звісно ж, Львівського національного університету природокористування презентували власні трактування Шевченкової візії України, інформаційно-психологічного впливу образу Т. Шевченка в російсько-українській війні, детально аналізували образи України і нації у творчості Тараса Шевченка, простежували Шевченкову тему в мілітарній культурі, сучасній музиці, мемах, театральному мистецтві, принтах на сучасному одязі тощо.
Студентки факультету будівництва та архітектури теж доєдналися до наукової дискусії, зокрема студентка групи Арх-21 Вікторія Сарана (науковий гурток «Художня майстерня», науковий керівник – С.Я. Пісьо) представила доповідь на тему творчості Шевченка в контексті опору російській агресії. Із зацікавленням аудиторія слухала та переглядала презентацію студентки групи Буд-22 Олени Поліщук (науковий гурток «Плекання рідної мови», науковий керівник – О.В. Дерпак) про меми на Шевченкову тему в часі російсько-української війни.
Дякуємо організаторам, зокрема професорці кафедри гуманітарних наук НАСВ Ользі Шелюх, за можливість бути учасниками такого цікавого та актуального наукового заходу!