27 березня 2024 р. на кафедрі гуманітарної освіти відбулися Студентські наукові читання, присвячені 210-й річниці з дня народження Тараса Шевченка. До організації заходу долучилися викладачі кафедри, а модератором виступила доцент Олена Володимирівна Дерпак.
Завідувач кафедри Ігор Іванович Бегей у вступному слові наголосив, що у XIX столітті Шевченко став для українців пророком, а його слово – Біблією, Новим Завітом для кожного. І українці XXI століття теж мають знати його і гідно цінувати.

За задумом, студентство мало з’ясувати у своїх дослідженнях різні аспекти постаті Тараса Шевченка та його творчості в сьогоденні – мовні, літературні, мистецькі, історичні, філософські тощо. Доцент кафедри гуманітарної освіти, к. філол. н. Людмила Даниленко у вступній доповіді розкрила світ архетипів рідного дому в ліриці Тараса Шевченка, показавши власне трактування поезії «І досі сниться...» у світлі новітньої війни.  А далі до уваги аудиторії були студентські розвідки, присвячені трансформації образу Великого Кобзаря від ідеалізації до живого образу сучасності, аналізу поетичної творчості Шевченка та його творчої спадщини як художника, образу Шевченка в сучасному українському стрит-арті, в інформаційному просторі та мемах періоду російсько-української війни тощо.
Зі своїми доповідями виступили студенти факультетів будівництва та архітектури, механіки, енергетики та інформаційних технологій та факультету управління, економіки та права.
Захід став органічним продовженням вшанування 210-ї річниці з дня народження Кобзаря у стінах Львівського національного університету природокористування, і сподіваємося, що це стане доброю традицією проведення Шевченківських днів у нашому університеті!