Викладачі і студенти факультету будівництва та архітектури Львівського національного університету природокористування 1 квітня 2024 р. провели виїзний семінар на тему реконструкції, модернізації та експлуатації елеваторів. Зустріч була організована завдяки стейкхолдерам спеціальностей 191 «Архітектура та містобудування» і 192 «Будівництво та цивільна інженерія», ФОП, депутату Красненської територіальної громади Юрію Владиці, а також начальнику відділу архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та благоустрою, головному архітектору Красненської селищної ради, випускниці нашого закладу Мар’яні Владиці.
Зокрема, завдяки змістовній екскурсії від основного власника компанії «Апогей Агро» Михайла Кадиляка присутні могли ознайомитися з роботою сучасного елеватора, дізналися чимало цікавої та корисної інформації про очищення, сушіння і зберігання зерна, а також про особливості реконструкції, модернізації, будівництва та експлуатації елеваторів.
Фермерське господарство «Апогей Агро» в селі Куткір Краснянської ОТГ на Золочівщині демонструє новітній досвід і вдалий приклад створення та застосування сучасних потужностей приймання, сушіння, обробки та зберігання зерна. У 2023 р., за співфінансування USAID АГРО в межах програми «Підтримка ММСП зернового напрямку», побудовано металеві силоси для зберігання зерна загальною місткістю 15 тисяч тонн, також на елеваторі «Апогей Агро» працює 2 зерносушарки – на твердому паливі та на газі.
Учасники семінару почерпнули для себе багато корисного!