Цього року кафедра технології та організації будівництва факультету будівництва та архітектури Львівського національного університету природокористування започаткувала проведення Міжнародної науково-технічної студентської конференції «Ефективні технології та конструкції в будівництві та архітектура села». Конференцію було проведено в онлайн-режимі 4-5 червня 2024 року, у переддень Міжнародної науково-технічної конференції викладачів та науковців.

У роботі наукового заходу взяли активну участь молоді науковці України та Польщі – представники Бидгоської політехніки імені Яна і Єнджея Снядецьких, Гірничо-металургійної академії імені Станіслава Сташиця у Кракові, Державної вищої технічно-економічної школи ім. Броніслава Маркевича (м. Ярослав), Вищої школи економіки (м. Бидгощ), Київського національного університету будівництва та архітектури, Національного університету «Львівська політехніка», Національного університету водного господарства та природокористування (Рівне), Івано-Франківського національного технічного університету нафти та газу, Криворізького національного університету і, звісно ж, студенти-дослідники Львівського національного університету природокористування.
Тематика доповідей на конференції була різноманітною і стосувалася новітніх архітектурно-конструктивних вирішень будівель і споруд; технології та організації нового будівництва та питань реконструкції будівель і споруд; ефективних будівельних матеріалів та конструкцій; покращення екологічного стану сільських територій в умовах урбанізації суспільства; гідротехнічного будівництва, водної інженерії та водного будівництва; формування гармонійного архітектурного середовища села. Доповіді доповнили цікаві та змістовні дискусії з питань, представлених у наукових студентських доробках.
Щиро сподіваємося, що цей захід стане традиційним у стінах нашого закладу і надійною платформою для розвитку молодих науковців у галузі будівництва та архітектури!