10 вересня 2024 р. стейкхолдер ОПП «Будівництво та цивільна інженерія», кандидат технічних наук, провідний будівельний експерт та інженер технічного нагляду Тарас Боднарчук прочитав лекцію для студентів магістерського рівня факультету будівництва та архітектури ЛНУП. Тарас Богданович є знаним фахівцем будівельної галузі з чималим досвідом роботи (14 років наукової роботи, зокрема в у ЛНУП, та 10 – виробничо-практичної).
Лектор розповів здобувачам вищої освіти про особливості сучасних конструктивних вирішень у проєктуванні висотних будівель, особливу увагу звертаючи на необхідність облаштування якісних захисних укрить. Також Тарас Богданович окреслив технологічно-організаційні особливості виконання будівельних робіт в умовах воєнного стану.
Крім того, було зроблено вагомий акцент на проблемі якості виконання робіт, розглянуто технічний нагляд у будівництві як чинник впливу на культуру виробництва і якість робіт. Зважаючи на вагомий практичний досвід лектора в будівельній галузі, магістри отримали для себе багато актуальної та корисної інформації.
Декан факультету Андрій Васильович Мазурак від імені всіх присутніх подякував за змістовний виклад і висловив сподівання щодо наступних зустрічей.