«Бібліотеки – це свобода. Свобода читати, свобода думок, свобода спілкування. Це освіта (що не є процесом, який зупиняється в день, коли ми закінчуємо школу або університет), це розваги, це створення безпечних просторів, а також доступ до інформації» (Ніл Гейман, з лекції «Чому майбутнє залежить від бібліотек, читання та уяви?», 2012).

Студенти-дизайнери першого курсу в межах виховної години 8 листопада 2023 р. побували на екскурсії в Науковій бібліотеці ЛНУП, фонди якої налічують близько 500 тисяч книг. Здобувачі вищої освіти мали змогу оглянути й потримати в руках унікальні старовинні видання і, крім інформації про бібліотеку та книги, зосереджували свою увагу на дизайнерському оформленні різноманітних видань.

Майбутні дизайнери з цікавістю сприйняли невимушену розповідь директора Наукової бібліотеки ЛНУП Марії Грицевич про книгозбірню та раритетні видання, які тут зберігаються, а наставник групи Степан Ярославович Пісьо знову-таки звертав увагу на їх оформлення (а ще поділився тим, що свого часу після закінчення навчання в університеті свій напрям у творчості знайшов, гортаючи альбоми репродукцій різних музеїв).

Зрештою, вийшла нетипова змістовна екскурсія зі своєрідним спрямуванням лабіринтами бібліотеки, і студенти мали змогу побачити, що навіть у часи онлайн-епохи книги – це невід’ємна частина освіти.