Львівський національний університет природокористування, відділ з організації навчально-виховної роботи студентів ЛНУП і кафедра гуманітарної освіти з нагоди вшанування пам’яті жертв Голодомору організували низку наукових і виховних заходів, до яких були залучені студенти з усіх факультетів університету.
Зокрема, викладачами кафедри гуманітарної освіти за участю здобувачів освіти академічних груп Буд-11 (наставник О.В. Дерпак) і Буд-12 (наставник І.В. Баран) було проведено віртуальну онлайн-екскурсію в музей Голодомору у Києві. Присутні ознайомились з історією створення музею, представленими у ньому експонатами, записами спогадів живих свідків Голодомору. Після цього студентам було запропоновано поставити запитання та обговорити побачене з куратором виставки в режимі реального часу.
Також 24 листопада 2022 р. кафедра гуманітарної освіти спільно з Науковою бібліотекою ЛНУП організували науково-виховний захід, на якому доцент кафедри Ігор Володимирович Баран нагадав студентам особливості тогочасної згубної політики радянського комуністичного режиму і результати, до яких призвело таке байдуже ставлення до людського життя. Доповідач запропонував студентам долучитись до дискусії і з’ясувати причини, з яких визнання Голодомору на міжнародній арені геноцидом українського народу – свідомим нищенням українського селянства за соціальною ознакою – відбувається вкрай повільно і свідомо блокується деякими державами.
У продовження заходу директор Наукової бібліотеки ЛНУП Марія Антонівна Грицевич презентувала усім присутнім виставку, присвячену цій трагічній події в історії нашого народу. Композиція, крім символічних елементів, містила 35 видань, подарованих нашому університету Національним музеєм Голодомору-геноциду. Директорка бібліотеки також прочитала вірші, на які відгукнулись серця усіх присутніх у залі.
Наприкінці учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх людей, які загинули під час Голодомору в Україні.