За результатами роботи у 2022–2023 н.р. 29 березня на кафедрі гуманітарної освіти відбулося підсумкове засідання студентського наукового гуртка «Плекання рідної мови» (староста – студентка гр. Арх-41 Вікторія Старша).

Керівник гуртка, доцент Анжела Куза розпочала засідання, привітала учасників, відзначила активну участь гуртківців у наукових та виховних заходах кафедри та університету, окреслила основні завдання, які виконують студенти, і побажала подальших успіхів у провадженні наукових досліджень.

У гуртку займаються студенти з усіх факультетів університету, вивчаючи та аналізуючи актуальні питання українського мовознавства. За звітний період гуртківці досліджували питання української мови, культури, комунікації в контексті російсько-української війни. До розгляду було запропоновано 14 доповідей. З особливим зацікавленням аудиторія сприйняла виступи студента гр. Аін-12 Андрія Бендюка «Лідерство в сучасній Україні», студентки гр. Арх-21 Ольги Назарук «Декомунізація та дерусифікація як етапи деколонізації під час російсько-української війни», студента гр. Аг-11 Владислава Яслинського «Символіка паляниці в сучасній українській культурі», студента гр. Аг-12 Данила Процишина «Образ Маріуполя в сучасній українській пісенній творчості», а також доповідь студентки гр. Арх-21 Олени Манько «Функціонування державної мови в середовищі українських біженців», студентки гр. Арх-41 Вікторії Старшої «Григорій Сковорода очима наших сучасників» та студентки гр. Аг-13 Анастасії Хруленко «Патріотичні пісні періоду російсько-української війни». Оскільки теми відзначаються особливою актуальністю, їхнє обговорення відбувалося у формі запитань-відповідей, дискусії та наведення прикладів з особистого досвіду.

Завершила захід заступниця декана факультету будівництва та архітектури з виховної роботи, доцент Олена Дерпак, яка подякувала усім за плідну працю та активну участь в обговоренні, а також побажала успіхів в подальшій студентській науковій роботі.