27 червня 2023 р. на кафедрі гуманітарної освіти відбулась презентація оздобленого громадського простору, участь у якій взяв ректор Львівського національного університету природокористування, академік НААНУ Володимир Снітинський, члени кафедри гуманітарної освіти, виконавці та керівник арт-проєкту, а також викладачі та студенти різних факультетів. Напередодні святкування Дня Конституції України і у зв’язку з тематикою представленого мистецького проєкту захід розпочали з виконання аспірантом Юрієм Перогом гімну нашої держави, голос якого злився з голосами усіх присутніх.
У привітальному слові ректор Володимир Снітинський нагадав усім присутнім про важливість пам’ятати, цінувати та плекати здобутки української культури, історії та мови, особливо сьогодні, коли наш народ опинився у ситуації не лише збройного, але й культурного та ідейного протистояння з агресором. За активну участь у громадському житті університету ректор вручив подяки усім виконавцям арт-проєкту – студентам групи Арх-11 Анастасії Лукач, Ніколіні Гичці, Іллі Ільницькому, Вікторії Сарані, Андрію Домашовцю, Лесі Гуньці та Вікторії Піцик, а також керівнику – старшому викладачу кафедри архітектури Любові Баранович.


У продовження презентації завідувач кафедри гуманітарної освіти Марина Лазарева розповіла присутнім про ідейний задум проєкту та запросила студентів прочитати уривки з праць зображених на стіні титанів української думки – Івана Франка, Ліни Костенко та Григорія Сковороди. Поезії та уривки філософських роздумів озвучили студенти Марта Цап, Мар’ян Васько, Олег Кодочігов, Олена Поліщук та Олесь Бубела.
Дякуємо усім, хто допоміг втілити цей проєкт у життя, та сподіваємось, що оновлений громадський простір сприятиме комфортній роботі та відпочинку студентів та викладачів ЛНУП.