З нагоди прийдешнього свята Покрови Святої Богородиці та Дня захисників та захисниць України кафедра гуманітарної освіти спільно з Науковою бібліотекою ЛНУП організували навчально-виховний захід «Година слави, пам’яті, подяки: "Народжені вільними"». Захід мав на меті нагадати студентам Львівського національного університету природокористування славні сторінки нашої історії, продемонструвати звитягу та незламний дух сучасних захисників української землі та вшанувати їхній неоціненний внесок в оборону нашої держави.

Захід розпочала директор Наукової бібліотеки ЛНУП Марія Грицевич, яка зачитала присутнім поезію Ліни Костенко і нагадала, що звитяга нашого народу та незламна любов до Батьківщини століттями надихала видатних письменників і поетів, вселяла у душі простих людей віру у майбутнє, вела нас до свободи і незалежності. Доповідач запропонувала вшанувати пам’ять усіх полеглих за цінності українського народу хвилиною мовчання.

Продовжив захід доцент кафедри гуманітарної освіти Ігор Баран, який провів для студентів короткий екскурс в історію нашого бойового минулого, починаючи від українського козацтва й завершуючи сучасними Збройними Силами України. Доповідач запропонував присутнім переглянути відеоматеріали, в яких різні покоління українських патріотів боронили рідну землю. Неймовірно зворушливими були сучасні кадри з фронтової зони, на яких наші незламні бійці ведуть бойові дії та женуть ворога з території України.

У рамках поетичної сторінки свята з віршем Володимира Шевченка виступила студентка групи Іт-31, член наукового гуртка «Плекання рідної мови» Марта Цап, декламація якої змусила присутніх відчути усю силу і відвагу наших незламних захисників.

Наостанок усіх присутніх було запрошено до ознайомлення з матеріалами виставки, організованої у залі Наукової бібліотеки.

Пам’ятаймо, що усі ми є захисниками і захисницями нашої держави! Навіть якщо ми не знаходимось на передовій зі зброєю у руках, ми можемо зробити свій внесок, обороняючи нашу історію, мову, національні цінності, плекаючи віру і культуру, підтримуючи донатами ЗСУ і займаючись волонтерством. Ми народжені вільними і незламними, ми куємо наше майбутнє власними руками!

Слава Україні! Героям слава!