20 листопада 2023 на кафедрі гуманітарної освіти ЛНУП проведено методичний семінар. З доповіддю на тему «Історичні та ідеологічні корені російського імперіалізму» на засіданні виступив доц. кафедри Анатолій Снігур.

Було проілюстровано вплив теорії «Москва – III Рим» на формування агресивної імперської політики Московії, а пізніше Російської православної церкви щодо України.

Тема і сама доповідь викликала активну дискусію серед викладачів кафедри. Виконувач обов’язків завідувача кафедри, проф. І.В. Бегей, доц. І.В. Баран, доц. А.Д. Копитко, доц. А.М. Куза, доц. І.В. Мінаков відзначали надзвичайну актуальність проблеми, особливо в час нинішньої російсько-української війни, підкреслювали необхідність вивчення історії. Викладачі кафедри гуманітарної освіти наголошували на тому, що слід перестати врешті ігнорувати той факт, що Московія та нинішня Росія є і буде історичним ворогом України.

Також зроблено акцент на необхідності ведення розумної виховної роботи на всіх рівнях, особливо в умовах сучасної інформаційної війни.