Боднар Юрій Іванович  – кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри будівельних конструкцій.

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

У 1987 році з відзнакою закінчив Львівський політехнічний інститут за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво».

З 1987 року  на науково-педагогічній роботі.

У 1992 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук на тему «Метод R-функцій в задачах теорії тріщин».

З 1992 року працює на кафедрі будівельних конструкцій університету, спочатку на посаді старшого викладача, а згодом доцента.

У 2003 році отримав вчене звання доцента по кафедрі будівельних конструкцій.

Читає навчальні дисципліни для здобувачів вищої освіти: першого (бакалаврського) рівня – «Будівельна механіка», другого (магістерського) рівня – «Числове моделювання у будівництві», третього (освітньо-наукового рівня) – «Метод скінченних елементів для розрахунку будівельних конструкцій»

У 2021 році пройшов підвищення кваліфікації в Навчально-науковому інституті заочної та післядипломної освіти Львівського національного аграрного університету. Тема: «Організація навчального процесу у закладах освіти за допомогою сучасних інноваційних технологій, інтегрування різних систем та платформ у єдине віртуальне навчальне середовище».

Член редколегії наукового збірника «Вісник Львівського національного університету природокористування», серія «Архітектура та  будівництво».

Член-кореспондент Академії будівництва України.

Основні напрями наукових досліджень: моделювання елементів конструкцій методом R-функцій та методом скінченних елементів; дослідження полів напружень, деформацій, температури.

Автор більше 100 наукових і навчально-методичних праць.

Основні публікації:

Yu.Bodnar, M.Syniekop, A.Podhorecki Consideration of heat transfer speed while measuring two-dimensional thermal stresses by meansof the method of R-functions. https://doi.org/10.1063/1.5091868 AIP ConferenceProceedings 2077, 020007(2019). (Scopus)

Боднар Ю.І., Горон Л.Я. Моделювання теплопередачі для малозаглибленого фундаменту будинку з деревяним каркасом. Ресурсоекономні матеріали, конструкції, будівлі та споруди. Збірник наукових праць (випуск 45), 2024 Рівне,  с.287-293.

Ю. І. Боднар і М. В. Босецький, «Вплив теплопровідних включень на енергоефективність зовнішніх стін житлового будинку з монолітним каркасом», Міжнародний науково-технічний журнал «Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві», Том 36 № 1 (2024),  с. 139–144

Боднар Ю.І. Про вибір розрахункової схеми для статично невизначеної металевої рами. Збірник наукових праць «Ресурсоекономні матеріали, конструкції, будівлі та споруди» (випуск 40), 2021 Рівне, с.105-112     

Боднар Ю., Буханєц Д. Тепловтрати через стіни малоповерхових житлових будинків з дерев’яним каркасом. Вісник Львівського національного аграрно-го університету. Львів,  2019. №20 .  С.5-8.    

Ю.Боднар. Огляд праць стосовно застосування методу R-функцій у механіці деформівного твердого тіла. Вісник Львівського національного аграрного університету: архітектура і сільськогосподарське будівництво. Львів, 2018.№19 С.5-9

Ю.Боднар, В.Бар, Р.Мазурак. Вплив характеру зміни теплофізичних параметрів бетону на температурні поля конструкцій під час визначення їх вогнестійкості. Вісник  Львівського національного  аграрного університету :  архітектура  і сільськогосподарське  будівництво.  2016.  № 17.  С.12-19 

Ю.Боднар. Метод R-функцій у нестаціонарних задачах теплопровідності узагальненої термомеханіки. Вісник  Львівського національного  аграрного університету:  архітектура  і  сільськогосподарське  будівництво.   2014.  № 15.  С. 21-25  

Ю.Боднар. Дослідження взаємовпливу періодичних систем крайових тріщин в смузі та отворів на її осі. Вісник ЛДАУ: Архітектура і с.-г. будівництво.  2008. №9. С. 79-84

Ю.Боднар. Застосування R-функцій до дослідження напружено-деформованого стану смуги з тріщинами. Ефективні будівельні конструкції, ресурсоощадні технології, архітектурно-проектні вирішення у сільськогосподарському будівництві та архітектурі: колективна монографія / Заг. ред. І.М.Добрянського. Львів: Львівський держ. аграр. ун-т, 2006. с.87-102.