15-17 травня 2019 р. у стінах ЛНАУ на факультеті будівництва та архітектури відбувся потужний науковий захід – Міжнародна науково-практична конференція «Ефективні технології і конструкції в будівництві та архітектура села. Розробка інноваційних моделей екопоселень Прикарпаття та Карпат». Конференція мала на меті об’єднати зусилля науковців і практиків, скеровані на вирішення важливих завдань сучасності – пошуки способів і методів формування постіндустріального суспільства, в якому, зважаючи на глобальну екологічну кризу, пріоритетними чинниками стануть екологічне мислення та виховання, екологічні методи господарювання та будівництва. Відповідно, тема екологічних інновацій, зокрема у сфері будівництва та архітектури, набуває особливої актуальності.

Пленарне засідання конференції, яке відбувалося 15 травня 2019 р., розпочав із вступним словом перший проректор університету Віталій Мефодійович Боярчук. Декан факультету будівництва та архітектури Андрій Васильович Мазурак ознайомив присутніх із науковими здобутками факультету у галузі екологічного будівництва. Наступна доповідь, яку представив к. арх., доцент Придніпровської державної академії будівництва та архітектури Віктор Васильович Воробйов, стосувалася просторово-часового коду генпланів екологічних сіл. Відомий дослідник трипільської культури, к.і.н., професор кафедри українознавства Міжрегіональної академії управління персоналом Юрій Олексійович Шилов подав на розгляд аудиторії доповідь про екопоселення минулого і майбутнього. Вдалим був огляд моделей екопоселень у сучасних умовах урбанізації, який провів завідувач кафедри архітектурного проектування сільських поселень ЛНАУ Андрій Володимирович Степанюк.

16 травня конференція продовжила свою роботу в окремих секціях:

- «Еколого-соціально-економічні проблеми аграрних територій в умовах урбанізації суспільства»;

- «Ефективні конструктивно-технологічні рішення будівель і споруд»;

- «Аналітичні та числові методи моделювання роботи будівельних конструкцій»;

- «Архітектурно-просторові та планувальні вирішення екологічних поселень»;

- «Культура, мистецтво і дизайн у просторі поселень Прикарпаття та Карпат»;

- «Збалансований розвиток землекористування сільських територій».

Секції працювали дуже плідно, оскільки на обговорення було представлено близько 100 доповідей. Загалом у роботі конференції взяли участь близько 150 представників 25 навчальних закладів з України та закордону. Важливою складовою роботи наукового заходу були також презентації досягнень та розробок представників низки науково-дослідних інституцій і виробничих підприємств.

Результати Міжнародної науково-практичної конференції, що успішно презентувала напрацювання у галузі екобудівництва та екоархітектури, стали вдалим вшануванням Дня науки, який відзначали в Україні 16 травня.

Вкладення:
Скачати цей файл (ПРОГРАМА конференції.pdf)ПРОГРАМА конференції.pdf939 Кб