22-24 вересня 2020 р. у Львівському національному аграрному університеті традиційно розпочав свою роботу Міжнародний студентський науковий форум «Студентська молодь і науковий прогрес в АПК», який щорічно об’єднує молодих фахівців для спільного обговорення актуальних проблем у найрізноманітніших сферах життя суспільства.

З метою охоплення широкого кола студентів факультет будівництва та архітектури забезпечив роботу двох секцій: «Актуальні проблеми будівництва та архітектури» та «Духовне виховання молоді та культурне відродження села».

Студенти, які вирішили реалізувати свій потенціал у сфері будівництва та архітектури, у своїх доповідях торкнулись найбільш важливих для своєї майбутньої спеціальності тем, серед яких: вітчизняний досвід формування готелів та дизайн інтер’єру готельних комплексів, деформаційний розрахунок попередньо напружених багатопустотних плит, обґрунтування технології зведення огороджувальних конструкцій в незнімній опалубці, енергоефективні будинки в Україні, архітектура автовокзалів малих міст, формування архітектури об’єктів агротуризму, тенденції розвитку фермерства на прикладі господарства з вирощування квітів та декоративних рослин, особливості архітектурно-планувальних, об’ємно-просторових та дизайнерських вирішень при проєктуванні архітектурних об’єктів, особливості розрахунку та експериментальні дослідження будівельних конструкцій, основ та фундаментів, вирішення проблем технології будівництва та інші. Студенти впевнено вступали у дискусії, ділились досвідом та коментували ті чи інші інновації у своїй майбутній професії.

Не меншу активність виявили студенти, які працювали у секції «Духовне виховання молоді та культурне відродження села», яку щороку організовує кафедра гуманітарної освіти. Під час онлайн-доповідей студенти різних факультетів нашого університету торкались найбільш актуальних проблем вітчизняної історії та сучасності, серед яких: проблема самоорганізації успішної особистості студента, роль Української греко-католицької церкви у моральному та патріотичному вихованні молоді в Галичині і Закарпатті, філософський аналіз процесу взаємодії природи і людини, особливості та суперечності природоохоронних дій, COVID-19 як проблема сучасного глобалізованого людства, постать П.І. Франка як військового діяча і науковця та багато інших. Наприкінці зустрічі між учасниками конференції зав’язалася жвава дискусія стосовно проблеми збереження навколишнього середовища та можливостей кожного окремого студента вплинути на відновлення екосистеми нашої планети. Учасники, які взяли найбільш активну участь у роботі секцій, будуть нагороджені грамотами від імені ректора ЛНАУ академіка В.В. Снітинського та декана факультету.

Дякуємо усім молодим учасникам конференції за плідну співпрацю, готовність ділитись ідеями та спільно шукати вирішення проблем і викликів сучасності!