3 жовтня 2024 р. на факультеті будівництва та архітектури в рамках XXV Міжнародного науково-практичного форуму «Теорія і практика розвитку агропромислового комплексу та сільських територій» відбулась міжнародна науково-практична конференція «Архітектурні, конструктивні і технологічні рішення в сільському будівництві».
На початку секційного засідання з вітальним словом виступив декан факультету будівництва та архітектури к.т.н., в.о. професора Андрій Мазурак.
У ході проведення конференції було заслухано доповіді науковців факультету, а також до виступів через платформу Zoom долучилися науковці з Латвії (Latvia University of Life Sciences and Technologies) та Польщі (Гірничо-металургійна академія м. Краків).
Учасники та гості взяли активну участь в обговоренні доповідей, заслуханих на конференції.
Також у контексті проведення XXV Міжнародного науково-практичного форуму «Теорія і практика розвитку агропромислового комплексу та сільських територій» 3 жовтня 2024 року відбулася міжнародна науково-практична конференція «Гуманітарні дослідження в аграрній сфері: філософський, історичний та мовознавчий аспекти».


Учасники представили цікаві та змістовні доповіді. Зокрема, було розглянуто актуальні проблеми з галузі термінології, української фразеології, дидактичні аспекти вивчення англійської мови. Обговорено тематику російсько-української війни у студентській науковій роботі як важливу складову патріотичного виховання сучасної молоді. Доповіді історичного напряму було сфокусовано на міжнародній геополітиці та українських землях напередодні Першої світової війни, а також на дослідженнях природи сільськогосподарської кооперації в Україні. Висвітлено дослідження рукопису Юліяна Бачинського «Управа рилі» як джерело для вивчення української діаспори у Канаді, а також геральдичні та генеалогічні установи діаспори після Другої світової війни.
Активними учасниками наукової дискусії стали викладачі кафедри гуманітарної освіти та кафедри іноземних мов.
Загалом конференція була дуже плідною та інформативною, а науковці мали змогу ділитися напрацюваннями з різних гуманітарних галузей знань.