Степанюк Андрій Володимирович

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

1980 р. – закінчив Львівський сільськогосподарський інститут за спеціальністю «Архітектура».

Кандидат архітектури з 2012 року.

Вчене звання доцента кафедри архітектури і планування сільських поселень присвоєно у 2013 році.

Член-кореспондент Української академії архітектури, диплом № 149 від 7 лютого 2003 року, виданий на підставі Загальних зборів УАА від 7.02.2003 року.

Стаж науково-педагогічної роботи у закладах вищої освіти – 28 років, у тому числі у даному закладі – 28 років.

Основні навчальні курси, які веде викладач: «Архітектурне проєктування», «Архітектура будівель та споруд» (РВО «Бакалавр»); «Архітектурне проєктування» (РВО «Магістр»).

Сфера наукових інтересів: просторове проєктування та реконструкція сільських поселень та їх структурних елементів, проєктування сакральних будівель, ревіталізація будівель та споруд.

Керівник госпдоговірної тематики «Архітектурно-просторова реконструкція історико-репрезентативної частини міста Жовкви» (Частина 1. Архітектурно-планувальні вирішення площі Коновальця; Частина 2. Архітектурно-планувальні вирішення торгової площі (район синагоги)).

Бере участь у проєкті «Застосування принципів адаптивної архітектури у ревіталізації покинутих пам’яток архітектури спільної східноєвропейської спадщини» № 101084975 – Revitalization – ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH, який кафедра реалізує в рамках програми ЄС Еразмус+ напрям Жан Моне.

Керівник кафедральної теми науково-дослідної роботи «Архітектура українського села в умовах адміністративно-територіальних трансформацій аграрних територій» в розрізі факультетської теми «Ефективні технології і конструкції в будівництві та архітектура села» на 2021–2025 роки.

Автор понад 100 проєктів громадських, житлових і сакральних об’єктів.

У 1990-х роках у ЛДАУ заснував школу церковної архітектури села (автор 20 проєктів церков, 3 посібників з проєктування церков).

Підготував 36 студентів-переможців міжнародних оглядів-конкурсів дипломних робіт архітектурних шкіл України, фіналіста міжнародного конкурсу «Steel Freedom 2015».

У 2020 році пройшов підвищення кваліфікації в Навчально-науковому інституті заочної та післядипломної освіти Львівського національного аграрного університету. Тема: «Використання платформи Zoom для дистанційного навчання та роботи. Користування платформою Moodle. Методика ведення заняття в дистанційному режимі».

Навчально-методичні та наукові публікації

Має 160 публікацій, з них 110 наукових і 50 навчально-методичного характеру, у тому числі 1 монографія, 7 навчальних посібників, з них 2 у періодичних виданнях, які включені до наукометричних баз Scopus або Web of Science.

Профіль Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?user=3WDZnP0AAAAJ&hl

ORCID ID: https://orcid.org/0000-0001-5030-5724

Індекс Гірша – 2.