e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
1990 року закінчила Український поліграфічний інститут ім. Івана Федорова за спеціальністю «Журналістика».
Кандидат філологічних наук із 2016 року.
Вчене звання доцента кафедри гуманітарної освіти присвоєно у 2022 році.
Стаж науково-педагогічної роботи у закладах вищої освіти – 32 роки, у цьому закладі – 32 роки.
Основні навчальні курси, які веде: «Українська мова за професійним спрямуванням», «Риторика та сучасна комунікація».
Сфера наукових інтересів: сучасна українська лінгвістика, українська релігійна фразеологія, методика викладання української мови за професійним спрямуванням, сучасні українознавчі дослідження в аграрній сфері, українська аграрна наука та освіта, людина, суспільство і природа у контексті глобалізаційних трансформацій.
Основні наукові досягнення: активна участь у роботі всеукраїнських та міжнародних конференцій, круглих столів і семінарів; наукові та науково-популярні публікації, зокрема 20 статей у наукових фахових виданнях (за останні 5 років 7 публікацій, зокрема 3 наукові статті у періодичних виданнях, які включені до наукометричних баз Scopus або Web of Science); робота у складі авторського колективу виданих наукових та науково-популярних видань з історії Львівського національного аграрного університету (нині – ЛНУП) та з історії української аграрної науки та освіти Східної Галичини у другій половині ХІХ – першій половині ХХ ст.
Отримала сертифікат (В2), який підтверджує достатньо високий рівень володіння англійською мовою, у 2021 році.
Підвищення кваліфікації:
2020 р. – у Навчально-науковому інституті заочної та післядипломної освіти Львівського національного аграрного університету на тему «Використання платформи Zoom для дистанційного навчання та роботи. Користування платформою Moodle. Методика ведення заняття в дистанційному режимі»;
2021 р. – у Навчально-науковому інституті заочної та післядипломної освіти Львівського національного аграрного університету на тему «Організація навчального процесу у закладах освіти за допомогою сучасних інноваційних технологій, інтегрування різних систем та платформ у єдине віртуальне навчальне середовище»; у Білостоцькому університеті (Польща).

Автор понад 80 публікацій, з них 35 наукових, зокрема: 3 наукові статті у періодичних виданнях, які включені до наукометричних баз Scopus або Web of Science, 42 – навчально-методичного характеру, а саме: 5 навчальних посібників, 4 практикуми та 1 довідник (у співавторстві), а також низка науково-популярних публікацій.
URL: https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57220107682
URL: https://scholar.google.com.ua/citations?user=5tjm8uUAAAAJ
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0002-3937-6449