1991 р. закінчила філологічний факультет Запорізького державного університету (спеціальність «Українська мова і література»).
Кандидат філологічних наук з 2014 р.
На посаді доцента кафедри гуманітарної освіти з 04 вересня 2023 р.
Стаж науково-педагогічної роботи в закладах вищої освіти – 6 років.
Читає курс «Українська мова за професійним спрямуванням».
Наукові зацікавлення: історична романістика про козацтво, репрезентація радянського минулого в сучасній українській прозі, українська мова як іноземна, українська мова за професійним спрямуванням.
2021 р. отримала сертифікат, який підтверджує володіння англійською мовою на рівні В2.
Підвищення кваліфікації:
2019 – «Інноваційні педагогічні технології та психологічний супровід освітнього процесу в підготовці фахівців галузі “Охорона здоров’я”» (Запорізький національний університет);
2020 – «Організація дистанційного навчання на платформі idX. Розробка й супровід онлайн-курсів» (Запорізький державний медичний університет);
2023 р. – «Організація навчального процесу на базі хмарних сервісів MS Office 365 та MS Teams» (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет); «Інтерактивні презентації в Power Point. Прості кроки до цікавих уроків. Мова та література», 6 годин (Київський інститут післядипломної педагогічної освіти).
У 2022 р. пройшла стажування за програмою «Сучасна Європа супроти виклику України: культурний дискурс минулого й сьогодення» (Університет Адама Міцкевича в Познані, Польща).
Автор понад 60 публікацій: 50 наукових, з них 1 у періодичному виданні, що включене до наукометричної бази Web of Scince, та 12 науково-методичних, співавторка 1 підручника, 6 навчальних посібників.
Займається літературною критикою, переможець літературної премії «Книга року BBC – 2021» в номінації «Читач року».
Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?user=oq1wNVcAAAAJ&hl=uk
ORCID: 0000-0002-8617-6378