15-16 лютого 2017 року доцент кафедри садівництва та овочівництва І.В. Дидів, а також студенти факультету агротехнологій та екології А. Здрок (Св-61), А. Костючик (Аг-61), О. Юхім’юк (Агп-42) відвідали VІІ міжнародну виставку високотехнологічного овочівництва, промислового садівництва та виноградарства «Фрукти. Овочі. Логістика 2017», яка проходила в столичному виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза».

Виставка була спрямована перш за все на надання реальної допомоги виробникам на всіх стадіях виробництва, зберігання та логістики плодоовочевої продукції. Вона була цікавою для всіх категорій виробників, незалежно від форм власності, а також для студентів сільськогосподарського профілю.

На виставці було представлено техніку, технології та обладнання для вирощування овочевих культур, насіння, засоби захисту рослин, біологічні, органічні, мінеральні добрива та мікродобрива. Ряд компаній представили нову колекцію сортів та гібридів овочевих культур, саджанців плодових і винограду, а також обладнання для крапельного зрошення, фертигації, транспортування, зберігання та пакування продукції. Крім цього, наші студенти відвідали різноманітні цікаві та пізнавальні семінари, а саме: «Ефективні технології вирощування овочевих культур. Ділимося досвідом» (організатор – ТОВ «Араміс») та «Часник, квасоля. Технології вирощування та доробки на основі сучасних машин та обладнання» (організатор – ПП Науково-виробнича компанія «Роста»). На цих семінарах наші студенти мали можливість познайомитися і обмінятися  цікавими ідеями та враженнями зі студентами агробіологічного» факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Основні завдання агропромислової виставки «Фрукти. Овочі. Логістика»:

- ознайомити керівників і фахівців сільськогосподарських підприємств, фермерів, приватних підприємців з потенціалом галузі, сучасними технологіями і перспективними напрямами в плодоовочевому бізнесі;

- показати інвестиційну привабливість даної галузі, її потенційну економічну ефективність;

- сприяти подальшому розвитку галузі на основі кращого вітчизняного і зарубіжного досвіду і сучасних досягнень науки і техніки;

- показати шляхи ефективного вирішення конкретних проблем, що виникають в процесі виробництва.

Участь студентів ЛНАУ в подібних виставках дає можливість ознайомитися зі сучасними технологіями ведення плодоовочевого бізнесу та підвищити професійний рівень майбутніх спеціалістів-плодоовочівників.