Освітньо-професійна програма «Агрономія»

Кафедра технологій у рослинництві факультету агротехнологій і екології Львівського національного аграрного університету запрошує на навчання за спеціальністю 201 «Агрономія».

Термін навчання за ступенем вищої освіти «Бакалавр»:

- на базі повної загальної середньої освіти на очній формі навчання – 3 академічні роки і 10 місяців, на заочній формі – 4 академічні роки і 7 місяців;

- на базі освітнього рівня «Молодший бакалавр» (освітньо-кваліфікаційного рівня «Молодший спеціаліст») – 1 академічний рік і 10 місяців.

Мета освітньої програми: здобуття знань, практичних умінь та навичок, достатніх для професійної діяльності висококваліфікованих фахівців у галузі рослинництва сільськогосподарських культур.

Програма орієнтована на підготовку агрономів, які здатні застосовувати сучасні знання для вирощування сільськогосподарських культур з метою одержання високих врожаїв при найменших затратах.

Ціль навчання: формування у здобувачів вищої освіти комплексу знань, умінь та навичок для застосування в професійній діяльності у сфері рослинництва і землеробства.

У процесі навчання на кафедрі технологій у рослинництві вивчаються такі дисципліни:

  1. Рослинництво;
  2. Землеробство та гербологія;
  3. Лікарські, технічні та енергетичні культури;
  4. Аграрний консалтинг;
  5. Органічне рослинництво;
  6. Технологія виробництва продукції рослинництва;
  7. Технологія вирощування олійних культур;
  8. Світові агротехнології, системи сучасних та інтенсивних технологій.

Фахівці, які здобули освіту за ОПП «Агрономія», зможуть обіймати такі посади:

  • агрономи у фермерських господарствах.
  • спеціалісти й керівники сучасних сільськогосподарських підприємств – агрохолдингів, приватних аграрних формувань, фермерських господарств;
  • фахівці-консультанти сільськогосподарського виробництва з вирощування, переробки та зберігання сільськогосподарської продукції;
  • консультанти в сучасних фірмах – світових лідерах із ресурсного забезпечення сільськогосподарського виробництва;
  • спеціалісти у лабораторіях (агрохімлабораторії, біотехнологічні), у насіннєвих інспекціях, на сортовипробувальних станціях;
  • наукові співробітники у науково-дослідних інститутах, викладачі в навчальних закладах;
  • молодші фахівці в агрономії, лісовому, водному господарствах та природно-заповідній справі.