З метою вивчення життєвого шляху та творчої спадщини невмирущого генія Кобзаря 15 березня 2017 року на факультеті агротехнологій і екології відбувся творчий захід, присвячений 203-й річниці від дня народження Т. Г. Шевченка.

Устами студентської молоді лунали такі рідні з дитинства, прекрасні та печальні водночас чарівні рядки поезій, звучала тиха музика, а на екрані перед зором глядачів пливли світлини-миттєвості з життя поета. І кожен серцем розумів – це не просто слова, вони впливають на свідомість, змушують замислитися над своїм життям, особливо сьогодні, у цей нелегкий час, підтримують своєю душевністю, додають сил та надії:

 

   Подивіться на рай тихий,

 На свою країну,

 Полюбіте щирим серцем

 Велику руїну,

 Розкуйтеся, братайтеся!

У чужому краю

 Не шукайте, не питайте

Того, що немає

І на небі, а не тілько

 На чужому полі.

 В своїй хаті своя й правда,

 І сила, і воля.

Цікавим і неординарним водночас, палко закоханим і нещасливим впродовж усього життя постав Тарас Шевченко у презентації доцента кафедри філософії, керівника-наставника гр. АГ-22 Н.Ф. Мисак. Присутні побачили поета з іншого боку – як звичайну людину зі своїми інтимними переживаннями, почуттями та розчаруваннями.

Усі присутні мали змогу торкнутися глибин спадщини великого поета, а тому щиро висловили вдячність викладачам-наставникам академічних груп факультету – доценту Н.Ф. Мисак і доценту кафедри агрохімії та ґрунтознавства Н.І. Лагуш (керівник-наставник гр. АГ-11), які підготувала цікаві презентації, а також талановитим студентам-першокурсникам, які брали активну участь у підготовці до дійства: Олександру Козлюку, Сергію Андрусишину, Марті Павлів, Петру Ваньку, Олегу Ворошилу, Тарасу Блятнику, Юліану Трускавецькому, Марії Федорів, Святославу Гридовому, Остапу Кузенку та студентському декану Христині Яремі.