25-27 квітня 2017 р. згідно з наказом Міністерства освіти і науки України №1495 від 9.12.2016 р. у Львівському національному аграрному університеті проведено II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Агроекологія». Участь в олімпіаді взяли понад 40 учасників з 13 вищих навчальних закладів України.

Урочисте відкриття відбулося в залі засідань Вченої ради університету. З вітальним словом виступили: ректор університету, академік НААНУ В.В. Снітинський, декан факультету агроекології та біології, доцент В.В. Бальковський та т. в. о. завідувача кафедри екології доцент П.Р. Хірівський.

Олімпіада проведена в три тури: теоретичний тур, комп’ютерне тестування та творчий конкурс. Студенти продемонстрували достатньо високий рівень теоретичних знань та практичних умінь. Проведення творчого конкурсу, завданням якого було створення моделей сільськогосподарського виробництва та життєдіяльності територіальної громади на екологічних засадах, показав вміння студентів підходити до вирішення складних проблем зі створення моделей.

Провівши детальний аналіз студентських робіт з практичного конкурсу та результати теоретичного туру, журі визначило переможців олімпіади.

Дипломом першого ступеня нагороджена студентка Львівського національного аграрного університету Юлія Тимчишин.

Дипломи другого ступеня отримали студентка Миколаївського національного аграрного університету Альона-Марія Дробітько та студентка Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва Ольга Шмирюк.

Дипломом третього ступеня нагороджені: Володимир Воробйов, студент Житомирського національного агроекологічного університету; Аліна Льовкіна, студентка Миколаївського національного аграрного університету; Наталія Савчук, студентка Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Під час перебування в Львівському НАУ усі охочі мали можливість відвідати музеї історії Університету та Степана Бандери, ознайомилися з Парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва «Дублянський». Для студентів була проведена екскурсія Львовом. Представники університетських команд також відвідали історичний центр м. Жовква, Крехівський монастир, відпустовий Марійський паломницький центр – святиню УГКЦ Страдч.