У вівторок, 6 березня 2018 р. на ТЗОВ «Садко» (м. Червоноград), в одному з найбільших тепличних комбінатів Західного регіону під керівництвом к.с.-г.н., доцента кафедри садівництва та овочівництва І.В. Дидіва було проведено виїзне практичне навчання зі студентами групи Агп-42 і Св-22сп факультету агротехнологій і екології Львівського національного аграрного університету на тему: «Сучасна технологія вирощування огірка, помідора та інших культур в зимових скляних теплицях голландського типу».

Студенти – майбутні фахівці в галузі овочівництва – мали унікальну можливість ознайомитися з конструкцією зимових теплиць голландського типу та порівняти її зі старими конструкціями типу ЦІМЕТ, структурою системи водяного обігріву теплиць, автоматизованою системою регулювання мікроклімату, поливу та підживлення, а також із сучасними технологіями вирощування огірка, помідора, перцю та баклажанів малооб’ємним методом з використанням мінеральної вати «Grodan».

Головний агроном господарства Валерій Анатолійович Ревенко також ознайомив студентів із  технологічними аспектами вирощування баштанних культур, таких як кавуни, дині, кабачки, а також перцю та баклажанів. Надзвичайно цікавим було також ознайомитись з сучасною технологією вирощування грибів шампіньйонів у спеціальних блоках (шампіньйонницях).

Студенти щиро вдячні директору ТЗОВ «Садко» Сергію Степановичу Костюку за надану можливість проведення занять з дисципліни «Овочівництво закритого ґрунту та грибівництво» у виробничих умовах. Такі заняття сприяють покращенню навчального процесу, адже теорія і практика – основні складові підготовки висококваліфікованих спеціалістів агрономів-овочівників.