Впродовж 21-22 березня 2018 року на базі Вінницького національного аграрного університету на агрономічному факультеті проходила науково-практична конференція ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Агрономія». У першому етапі Всеукраїнського конкурсу взяли участь студенти із понад 15 вищих навчальних закладів України. На конкурс було подано 47 наукових робіт, 31 з яких пройшла у другий тур.

Ректор Вінницького національного аграрного університету зазначив, що на сьогодні аграрний сектор потребує високоосвічених фахівців, конкурентоспроможних не лише в Україні, а й на міжнародному рівні, які здатні аналізувати умови і чинники розвитку аграрної сфери економіки, мають бажання зростати у науково-фаховому напрямку, йти в ногу з часом та планувати свою діяльність на перспективу.

За результатами роботи підсумкової науково-практичної конференції перше місце виборола студентка групи Аг-41 факультету агротехнологій і екології Львівського НАУ Ольга Олександрівна Ковач. Студентка представила наукову роботу на тему: «Результати вивчення цибридних форм картоплі міжвидового походження як вихідного матеріалу для селекції під девізом «другий хліб», виконану під керівництвом завідувача кафедри генетики, селекції та захисту рослин, в.о. професора П.Д. Завірюхи, та була удостоєна Диплому І ступеня.