З 18 по 20 квітня 2018 року на базі Миколаївського національного аграрного університету проходив ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Біологія» за напрямом «Біологія рослин». В олімпіаді взяли участь 97 студентів з 14 вищих навчальних закладів України.

Від нашого університету виступила команда у складі студентів факультету агротехнологій і екології Дмитра Баранського (гр. АГ-21), Діани Іванійчук (гр. АГ-31), Марини Гребенюк (гр. АГ-32), Тараса Блятника (гр. АГ-21) та викладача кафедри екології, к.б.н., доцента Галини Антонівни Лисак.

Проведення олімпіад сприяє самореалізації обдарованих студентів, формує мотивацію до успішного навчання, розвиває пізнавальну та наукову діяльність. Олімпіада з навчальної дисципліни «Біологія» у Миколаївському НАУ включала теоретичні та практичні завдання з таких біологічних дисциплін, як «Ботаніка», «Фізіологія рослин», «Мікробіологія» та «Генетика».

Наші учасники олімпіади показали високий рівень знань з цих дисциплін і отримали чотири грамоти і диплом ІІ ступеня.

Вітаємо Д. Баранського, який посів друге місце серед студентів-призерів, та Д. Іванійчук, яка відзначилася найкращими знаннями з генетики. Бажаємо всім учасникам олімпіади подальших перемог у інтелектуальних змаганнях, здобути фахову освіту, отримати достойну їхнього рівня роботу.

Сподіваємось, що проведення біологічних олімпіад позитивно вплинуть на формування змісту теоретичних дисциплін аграрних, екологічних закладів вищої освіти і будуть стимулювати студентів до кращого засвоєння знань.