Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 6 грудня 2017 року № 1572, 24-26 квітня на базі Львівського національного аграрного університету проходив ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Агроекологія». Участь у другому етапі взяли понад 40 переможців І туру олімпіади з 14 вищих навчальних закладів України ІІІ і IV рівнів акредитації.

Відкриття олімпіади відбулося у Залі засідання вченої ради університету. З вітальним словом до учасників звернулися ректор університету, академік НААНУ, професор В.В. Снітинський, декан факультету агротехнологій і екології, доцент В.В. Бальковський та завідувач кафедри екології, доцент П.Р. Хірівський.

Олімпіада проходила у ІІІ етапи: теоретичний тур, практичний тур (комп’ютерне тестування), творчий конкурс.

Важливо вказати, що більшість студентів, які брали участь у олімпіаді, показали високий рівень знань та уміння творчо підходити до вирішення поставленого завдання.

Дипломом першого ступеня нагороджена студентка Львівського національного аграрного університету О.В. Зусько.

Дипломом другого ступеня нагороджені: студентка Національного університету «Львівська політехніка» А.О. Габуда, студентка Уманського національного університету садівництва Є.А. Зеленська та студентка Миколаївського національного аграрного університету А.В. Льовкіна.

Дипломи третього ступеня отримали: студентка Миколаївського національного аграрного університету К.Ю. Тертична, студентка Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва Г.В. Ігнатенко, студентка Житомирського національного агроекологічного університету Т.В. Пендюр та студентка Відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування «Бережанський агротехнічний інститут» Х.В. Пересада.

Учасники олімпіади показали достатньо високий рівень знань та за рішенням журі були нагороджені грамотами у різних номінаціях.

Всі учасники отримали сертифікати та пам’ятне фото на згадку, а викладачі – подяки за високий рівень підготовки студентів та розвиток міжуніверситетської співпраці.

Під час перебування у Львівському НАУ учасники олімпіади та супроводжуючі їх викладачі відвідали музей історії Львівського НАУ, музей Степана Бандери, а також взяли участь у екскурсії замками Львівщини. Для студентів також була організована екскурсія до міста Львова.

Вітаємо усіх учасників олімпіади та бажаємо подальших успіхів та наукових досягнень!