Хай літа не спадають листом,

 Хай квітують і плодоносять!

 Як сади навесні – щедрим цвітом,

 І врожаєм рясним – восени!

Цьогорічної весни рясно зацвіли сади на дослідному полі кафедри садівництва та овочівництва з надією на добрі врожаї восени. А тим часом закладаємо молодий сад з нагоди Ювілею академіка НААН України Володимира Васильовича Снітинського.

Під керівництвом в.о. зав. кафедри садівництва та овочівництва, доцента О.Й. Дидів студенти факультету агротехнологій і екології груп СВ-12, Аг-22, Агп-32 в III декаді квітня висадили 70 саджанців плодових дерев (яблуні, груші, сливи, вишні). Зокрема, такі сорти яблуні: Папіровка, Слава Переможцям, Пепінка Золотиста, Едера, Топаз, Аскольда, Перлина Києва, Радогость, Флоріна. Для вирощування саджанців яблуні були використані клонові підщепи: 54-118 (напівкарликова); 57-490, ММ106 (середньорослі). Груша представлена такими сортами: Вільямс, Вродлива, Бере Боск, Конкорд, Ноябрска, Стрийська, для яких використана середньоросла підщепа Айва А (Анжерська). Висаджені саджанці сливи сорту Президент (підщепа – сіянці сливи Рендклод Альтана) і вишні сорту Лотівка (підщепа Гріот Український).

Студенти ознайомилися із основними технологічними операціями закладання плодового саду. В подальшому під час проведення практичних занять з плодівництва та проходження навчальних практик студенти будуть мати можливість вивчати: морфологічні та біологічні особливості плодових дерев; вплив підщепи на такі важливі властивості плодових дерев, як сила росту, вступ у пору плодоношення, урожайність, зимостійкість, стійкість до хвороб; проводити різні види щеплення; засвоїти сучасні технології можливості кронування саджанців.

Нехай цвіте і плодоносить молодий сад видатного науковця, професіонала в галузі сільського господарства, відомого в Україні та у світі академіка НААНУ В.В. Снітинського, як згадка про двадцятилітню самовіддану працю у Львівському національному аграрному університеті.

З нагоди Ювілею бажаємо Вам здоров’я, миру, добра, щастя, злагоди та нових наукових звершень.

З глибокою вдячністю і шаною в.о. зав кафедри садівництва та овочівництва Ольга Йосипівна Дидів та весь колектив кафедри.