19 червня 2018 року у залі засідань Вченої ради Львівського національного аграрного університету відбувся ІІ етап конкурсу «Кращий студентський науковий гурток Львівського національного аграрного університету – 2018».

Наукові гуртки студентів є найбільш масовою і поширеною формою організації науково-дослідної роботи у позанавчальний час. Такі гуртки є творчими колективами студентів, які об’єднані з метою якісної підготовки фахівців вищої кваліфікації, формування у них первинних систематизованих навичок науково-дослідної роботи та вмінь застосовувати в практичній діяльності досягнення науково-технічного прогресу.

За результатами І етапу конкурсу «Кращий студентський науковий гурток Львівського національного аграрного університету – 2018», який проводився на факультеті агротехнологій і екології 18 червня 2018 року, два студентські наукові гуртки – кафедри екології «Екологія» та кафедри генетики, селекції та захисту рослин «Селекція та захист рослин» – рекомендовано до участі у ІІ етапі конкурсу «Кращий студентський науковий гурток ЛНАУ – 2018».

Студентська наукова робота є пріоритетним напрямком роботи нашого навчального закладу. До критеріїв оцінки діяльності студентських наукових гуртків конкурсна комісія віднесла участь у всеукраїнських та міжнародних конференціях і форумах, активність гуртківців у конкурсах наукових робіт та олімпіадах, кількість наукових публікацій студентів та отримання ними патентів і низку інших, які визначали якісну сторону наукової роботи.

Під час проведення конкурсу були визначені кращі студентські наукові гуртки з усіх факультетів університету. Згідно з результатами роботи конкурсу за вагомі наукові здобутки студентські наукові гуртки факультету агротехнологій і екології отримали призові місця та відзначені дипломами:

Диплом ІІ ступеня отримав студентський науковий гурток «Екологія» (керівник – к.б.н., в.о. доцента М.Я. Онисковець, староста – О.В. Гусак);

Диплом ІІІ ступеня отримав студентський науковий гурток «Селекція та захист рослин» (керівник – ст. викладач О.О. Дудар, староста – О.О. Ковач).

Щиро вітаємо переможців конкурсу «Кращий студентський науковий гурток Львівського національного аграрного університету – 2018»!