Упродовж чотирьох днів – 11, 15, 18 та 19 лютого 2019 року – на факультеті агротехнологій і екології Львівського НАУ відбулися науково-практичні лекторії за участю провідних спеціалістів міжнародних аграрних компаній, філіали яких знаходяться в Україні. Чотириденні лекторії для студентів спеціальностей 201 «Агрономія» та 202 «Захист і карантин рослин» з метою покращення практичної підготовки з курсу «Рослинництво» організував завідувач кафедри технологій в рослинництві, доктор сільськогосподарських наук, професор, член-кореспондент НААН України Володимир Володимирович Лихочвор.

11 лютого відбувся лекторій для студентів третього курсу на тему «Технологія вирощування і характеристика гібридів компанії Pioneer». Лекцію читав регіональний представник компанії, кандидат сільськогосподарських наук М.М. Костюк. Микола Миколайович поділився досвідом підвищення прибутковості сільськогосподарського виробництва від застосування інноваційних продуктів на світовому ринку насіння. Лектор відзначив, що значна частина успіху компанії полягає в тому, що вони першими серед селекційних компаній зосередили свою роботу винятково на створенні гібридів, котрі за досить короткий час набули широкої популярності.

15 лютого зі студентами другого курсу зустрівся випускник факультету, а сьогодні – провідний агроном компанії BAYER, кандидат сільськогосподарських наук І.М. Бучинський. Компанія BAYER в Україні є частиною глобального концерну «Bayer AG» зі штаб-квартирою в Леверкузені (Німеччина). На сьогодні BAYER в Україні представляє такі напрями діяльності, як: Pharmaceuticals (рецептурні препарати), Consumer Health (безрецептурні препарати), Crop Science (рослинництво), Animal Health (захист здоров’я тварин). Компанія представляє свої інноваційні продукти та знання про них для української промисловості. Ігор Михайлович провів лекторій на тему «Технологія вирощування ріпаку і характеристика засобів захисту рослин компанії BAYER».

18 лютого досвідом багаторічної діяльності в аграрній сфері зі студентами ділилася провідний агроном компанії BASF О.М. Мохель. Олена Миколаївна прочитала студентам лекцію про використання засобів захисту рослин компанії BASF у технологіях вирощування польових культур. BASF – найбільша хімічна компанія світу, один із лідерів серед виробників хімічних засобів захисту рослин. Олена Миколаївна розповіла про вихід на ринок одразу двох нових препаратів, цінних для українських господарств.

19 лютого на факультеті відбувся лекторій на тему «Нові технології вирощування польових культур і характеристика засобів захисту рослин компанії ADAMA». Лекцію прочитав провідний агроном компанії ADAMA  А.І. Тарапата. Об'єднана компанія ADAMA – один зі світових лідерів у галузі захисту рослин. Андрій Іванович наголосив, що компанія пропонує аграріям ефективні продукти та послуги, щоб покращити якість і кількість врожаїв та забезпечити захист від бур’янів, шкідників та хвороб.

Метою чотирьохденних лекторіїв було закріплення теоретичних знань, здобутих під час навчання в університеті, та сприйняття практичних навичок майбутньої професії агронома від досвідчених фахівців провідних агрокомпаній світу. Як наголосив організатор лекторіїв, член-кореспондент НААНУ Володимир Володимирович Лихочвор: «Тільки постійно обмінюючись досвідом, ми зможемо разом стимулювати розвиток українського агросектору, адже набуття практичного досвіду – запорука професіоналізму агронома».