22 лютого 2019 р. із робочим візитом до Львова завітав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак. У рамках поїздки міністр зустрівся зі студентами-екологами та педагогами закладів вищої освіти Львівської області, для яких прочитав відкриту лекцію в Українському Католицькому Університеті. Серед запрошених були й представники від ЛНАУ, а саме завідувач кафедри екології П.Р. Хірівський, викладачі М.В. Біляк, Н.В. Качмар, Н.Я. Лопотич, М.Я. Онисковець. Також були присутні кращі студенти-екологи: І. Бабенко, О. Зусько, Н. Ковлига, О. Раків, К. Гудзь, О. Ланковський, І. Парадюк, М. Шепітка, І. Бригас, Н. Гандз, В. Галушка, Г. Ковальчук, М Корчинська.

Міністр розпочав зустріч зі студентами зі знайомства. Відтак розповів про навчання та кар’єрний ріст. Остап Семерак порадив молоді ніколи не зупинятися та завжди йти до своєї мети, рухатися уперед.

Міністр наголосив, що сьогодні треба змінити стиль життя та господарювання людини, аби запобігти незворотнім процесам, які відбуваються у природі, зокрема зміні клімату. «Бог створив світ, в якому ми живемо, тому нам потрібно його берегти», – додав Остап Михайлович. – Коли ми говоримо про нашу країну, то перед нами стоїть завдання зробити усе задля того, щоб вона була успішною».

У підсумку зустрічі Міністр відповів на запитання студентів. Серед тем обговорення – Національна стратегія управління відходами, парниковий ефект, стан українських чорноземів тощо.